Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Paris Valtadoros- A Greek Designer that deserves Your Applause




Η επίδειξη Σας   ήταν πραγματικά  αυτή που ξεχώρισε από όλες τις επιδείξεις που παρουσίαστηκαν  στις 11/01/2016   στο ATHENS BRIDAL FASHION WEEK μας εντυπωσιάσατε για μια ακόμη φορά οπότε θα θέλαμε  κύριε Πάρη Βαλταδώρο να Σας γνωρίσουν και οι αναγνώστες μας του trendivisioninternation.blogspotspot.gr , για όσους δεν είχαν ακόμη την ευκαιρία να μυηθούν στην μαγεία της Υψηλής Σας Ραπτικής. Επιτρέψατε λοιπόν να προσπαθήσουμε μέσω ενός σύντομου ερωτηματολογίου να γνωρίσουμε και κάποια από τα στοιχεία της ιδιαιτέρα Γοητευτικής Σας  Σχεδιαστικής  ώστε να αποκρυπτογραφήσουμε αυτή Σας την Μοναδικότητα!!!!!!!!
1.ον  Σε όλες Σας τις δημιουργίες κυριαρχούσε μια αποκλειστικά «ερωτική  σχέση» των υφασμάτων νυφικών Σας    με την σχεδιαστική Σας δεινότητα όποτε θα θέλαμε να Μας πείτε πόσο η αρχική επιλογή των υφασμάτων επηρεάζει τον σχεδιασμό τους? Εν αρχή ην το ύφασμα για Εσάς  το αρχικό «μουλάζ» πάνω στην κούκλα σχεδίασης  ή η σχεδίαση του πατρόν  ?
Γνώμονας  είναι πάντα το ύφασμα. Από εκεί ξεκινάω πάντα , πάντα κατά βάση με το πατρόν και λιγότερο με το μουλάζ. Κριτήριο μου είναι  η γεωμετρία ,πάντα σε κάθε συλλογή μου έχω  σαν βάση σχεδιασμού κάποιο μοτίβο που εναλλάσσεται σε όλα μου τα ρούχα , μια βασική ιδέα που προκύπτει από την πηγή έμπνευσης της εκάστοτε συλλογής μου.
2.ον Όλοι  μαγευτήκαμε από τις εξαιρετικές πτυχώσεις  των δημιουργιών Σας  που έμοιαζαν σαν λεπτομέρειες από Αρχαϊκό Άγαλμα,  σαν πέταλα από κάποιο σπάνιο λουλούδι  ,όποτε θα θέλαμε να Σας ρωτήσουμε δεδομένου και της Αγάπης Σας για τα λουλούδια λόγω και των   σπουδών  Σας πέρα από την σχεδίαση  Έργων Υψηλής Ραπτικής  και στην Γεωπονία ποιο άνθος και ποιο άρωμα για Εσάς  συμβολίζει την Ατέρμονη Αγάπη που οδηγεί   και Σας επηρεάζει σχεδιαστικά?
Περισσότερο είχε να κάνει καθαρά με γεωμετρία και την λατρεία μου εν γένει «στην αρμονία των αριθμών» στην σχέση καθαρά που λαμβάνουν τα σχήματα μέσα στον χώρο ,ειδικά η τελευταία μου συλλογή ήταν καθαρά εμπνευσμένη από την Ιαπωνία. Εκφράζει τον απόλυτο θαυμασμό μου σε αυτήν την καθαρότητα των γραμμών αυτήν την μινιμαλιστική μεγαλοπρέπεια που έχουν οι Παγόδες της. Ναι ίσως αμυδρά να υποβόσκει και η αγάπη μου για τα λουλούδια όπως όμως τα θαυμάζω όταν βλέπω μια υπέροχη σύνθεση Ιαπωνικής Ανθοδετικής Ικεμπάνα, επίσης δεν σας κρύβω ότι επηρεάστηκα σαφώς από αυτήν την Ζεν Αρμονία που αποπνέουν οι «Πέτρινοί Κήποι» του Κιότο και κάποιες από τις πτυχώσεις που χρησιμοποιώ    σαν διακοσμητικές λεπτομέρειες «δανείζονται» αυτήν την γεωμετρική αρμονία των σχεδίων τους .
3.ον Αλήθεια έχετε οραματιστεί ποτέ την δημιουργία ενός αρώματος  που θα «υπογράμμιζε» τις δημιουργίες Σας?
Ομολογώ πώς όχι , δεν είναι κάτι που αφορά τα άμεσα σχέδια μου , δεν το αποκλείω βεβαία αλλά ίσως προκύψει κάποια στιγμή στο μέλλον.

4.ον  Η όλη παρουσίαση των μοντέλων Σας ανάδυε μια «μυστική μουσική αρμονία» οπότε θα θέλαμε να μάθουμε ένα θα έπρεπε με το όνομα ενός τραγουδιού να περιγράψετε τη συλλογή Σας ποιο θα ήταν?
Υπάρχει μεγαλύτερη «μυστική μουσική αρμονία» από την απεραντοσύνη του σύμπαντος, άλλωστε όλοι οι συνθέτες γνωστοί και άγνωστοι σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης αυτό πραγματεύονται σε όλα τα είδη μουσικής. Αυτό την αρμονία της φύσης , τον ήχο του αέρα όταν «χαϊδεύει» τα φύλλα, την ζεστασιά του ήλιου, την σιγαλιά του δειλινού , την μουσική της βροχής , την γάργαρη «φλυαρία» ενός καταρράκτη και τον υπέροχο χείμαρρο των ανθρώπινων συναισθημάτων, αυτό σε καθετί βρίσκω την μουσική στο καθετί που μου δίνει δημιουργική πνοή.


5.ον  Όλες Σας οι δημιουργίες  είχαν μια τελειότητα από πολλές υπέροχες ραφές ,έμοιαζαν σαν να ήταν αφιερωμένα σε μια Αέναη Μούσα, μονολότι είχαν μια τέτοια σοφή δομή που μπορούσαν να αναδείξουν κάθε γυναικείο σώμα αλλά αλήθεια ποια είναι η μούσα Σας, το ίνδαλμα  που αντιπροσωπεύει  το νοητό Σας μοντέλο όταν σχεδιάζετε μια κολεξιόν Σας ? 

Όχι ποτέ δεν είχα μια Μούσα , που με γνώμονα εκείνη να σχεδίαζα μια ολόκληρη συλλογή δεν μπορεί άλλωστε σε μια γυναίκα να της ταιριάζουν όλες μου οι δημιουργίες  είναι ανέφικτο μια «αληθινά εγωιστική ουτοπία» καμία γυναικά δεν μοιάζει με κάποια άλλη  .Μούσα μου πραγματική είναι η μοναδικότητα της θηλυκότητας που κρύβει κάθε γυναίκα. Άλλωστε πάντα προσπαθώ να σχεδιάζω μια ποικιλία δημιουργιών , σε κάθε συλλογή μου  γιατί κάθε γυναίκα έχει μια μοναδική ομορφιά, τον δικό της σωματότυπο, την δική της προσωπικότητα. Άλλωστε αυτή είναι και η φιλοσοφία του “sur mesure” τα ρούχα να αναδεικνύουν και να «υπηρετούν» την ξεχωριστή γοητεία αυτού για τον οποίο έχουν σχεδιαστεί με απόλυτο σεβασμό στις γραμμές του κάθε σώματος. Χαρακτηριστικό μου άλλωστε είναι οι πολλαπλές ραφές όπου με απόλυτη χρήση της γεωμετρίας  ακολουθώ τις καμπύλες του σώματος  και  υπογραμμίζω τα ιδιαίτερα γοητευτικά γνωρίσματα του σώματος των πελατισσών μου.
6.ον  Οι γραμμές Σας έχουν μια εξαγνιστικά «Δωρική» μορφή χωρίς τίποτε το περιττό με μόνο στολίδι τους την καθαρότητα τους  που αγκαλιάζουν το σώμα και αναδεικνύουν την ιδιαίτερη γοητεία κάθε γυναίκας, εάν λοιπόν θα Σας ζητούσαμε να τις χαρακτηρίσετε χρησιμοποιώντας τον τίτλο ενός εικαστικού έργου τέχνης  ποίο θα ήταν αυτό?
ΙΑΠΩΝΙΑ ήταν η έμπνευση σε αυτή την συλλογή νυφικών μου  η ίδια αυτή η χώρα είναι όλη ένα  «έργο τέχνης» με τις παραμυθένιες Παγόδες της  και την Ζεν γεωμετρική δομή «των Πέτρινων Κήπων της» , αυτό μια μινιμαλιστική απλότητα, μια όψη που αποπνέει καθαρότητα και Ισορροπία. Το Ζεν  αυτό συμβολίζει για μένα.

7.ον  Υπήρχε διάχυτη   σε όλη την διάρκεια της επίδειξη Σας  μια μυστηριακή γοητεία Σαν να διηγούνταν μια ρομαντική ιστορία Αγάπης , αλήθεια εάν Σας  δίνονταν μέσω μιας «μηχανής ταξιδίου στον χωροχρόνο» ποία ηρωίδα από ποίο μυθιστόρημα θα θέλατε να είχατε Σαν μοντέλο Σας?
Την «Ωραία Κοιμωμένη» που πότε δεν μπορεί να εφησυχαστεί και να ηρεμήσει , που δεν «μπορούμε να την αφήσουμε» αυτό θα ήθελα να της «δωρίσω» μια ηρεμία ,μια αρμονική γαλήνη …….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου